Състави

Театър

     Читалищният театър "Просвета" е основан през 1899 г., а трупата е от 20 актьори - любители (служители, учители, студенти). През 1899 г. се вдига за първи път театралната завеса в Анхиало. Читалището се превръща в притегателен център за населението в крайморския град. За съжаление, малко са данните за дейността на трупата в първите години на нейното основаване, както и имената на актьорите, участвали в нея. В самото начало се поставят предимно едноактни пиеси, хумористични сценки, водевили и др., които се играят предимно на вечеринките, които читалището организира.

Чети още...

Мажоретки

        Мажоретния състав при НЧ "Просвета 1888"- гр. Поморие е създаден през 2002 г. Има богат репертоар от мажоретни, характерни, класически и съвременни танци.

Съставът има множество участия в традиционните крултурни прояви на Община Поморие - Яворови дни, Национална седмица на морето, Празници на виното "Море от вино", Фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави "Ритъмът на морето", традиционните вечеринки, карнавали и празници в Поморие и страната.

Чети още...

Log in

create an account