Мажоретки

Мажоретки

        Мажоретния състав при НЧ "Просвета 1888"- гр. Поморие е създаден през 2002 г. Има богат репертоар от мажоретни, характерни, класически и съвременни танци.

Съставът има множество участия в традиционните крултурни прояви на Община Поморие - Яворови дни, Национална седмица на морето, Празници на виното "Море от вино", Фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави "Ритъмът на морето", традиционните вечеринки, карнавали и празници в Поморие и страната.

      Танцова формация "Фреш" към мажоретния фестивал е носител на 1-во място за модерен балет на Международния фестивал "Созополска панорама" - 2007 г., 1-во място на Третия отворен конкурс-фестивал по бели денс в гр. Хасково и на купата на фестивала "Източно вълшебство" - 2008 г., 1-во място на Националния отворен фестивал в гр. Приморско за танцувални мажоретки "Хармония и сила" - 2008 г. и 2-ро място за парадни мажоретки.

        Мажоретния състав е носител на "Диамантената корона на Орфей" и 1-во място на Втория световен младежки фестивал "Орфей в Италия" - Италия - Лидо ди Езоло 2009 г., Награда на публиката на същият фестивал.

Танцова формация "Фреш" към Мажоретния фестивал е избрана от злителите чрез онлайн гласуване в сайта на БТВ и от жури с Председател - британският хореограф Венол Кинг за фаворит на конкурса "Денсинг старс 2", за танц на Майкъл Джексън и победител в конкурса "Аз танцувам" - "Денсинг старс 2" - 2009 г.

      През 2010 г. получава 3-та награда в Интернационален цирков фестивал "Танцуващи звезди" в Курортен комплекс "Слънчев бряг", а през 2013 г. участва в XV Национален танцов конкурс в град Бургас и печели 3-то място в раздел характерни танци.

      Солистките на Танцова формация "Фреш" - Жанина Гуджукова и Ивелина Маркова през 2010 г. печелят сребърен медал и 2-ро място във Фестивала на изкуствата "Дъга от таланти" гр. Пловдив, 2012 г. в V| отворен фестивал "Източно вълшебство" гр. Хасково - 1-во място и златен медал и 1-во място в Националната танцова спартакиада "Търновска царица" гр. Велико Търново през 2013 г. През 2016 г. Жанина Гуджукова печели 2-ро място на конкурс за цигански, ориенталски танци и фламенко в Атина, и 1-во място на същия фестивал през 2017 г. 

      През 2014 г. взима участие на 1-ия Международен детски фестивал в Поморие "Корабът на изкуствата" и става носител на 1-ва награда в категория съвременен танц за Жаклин Георгиева и Добрина Димитрова и 1-ва награда в същата категория за Кристалина Тузлукова и Александра Йорданова и 1-ва награда за Лора Георгиева и Ирен Колева. Участва на V||| Международен танцов фестивал "Вълшебен свят" - 1-во място за танцови мажоретки, 2-ро място за парадни мажоретки, 2-ро място за характерни танци, 1-во място за шоу мажоретки, 1-во място бели денс класик, 3-то място за модерен балет на Лора Георгиева и Ирен Колева.

       Танцова формация "Фреш" печели 1-во място в Бургас на 3-ти Национален фестивал на руската поезия, песен и танц за област Бургас,1-во място в Сливен за областите - Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Бургас и 3-то място в Националния конкурс в Казанлък през 2016 г. През 2017 г. формацията печели 1-во място в Бургас на 4-ти Национален фестивал на руската поезия, песен и танц с "Матроски танц".

 

      Художествен ръководител на състава от самото му създаване е Жулиета Малчева, възпитаничка на Националната музикална академия "Панчо Владигеров" специалност "Балетна педагогика". Специализира танцово изкуство в Международната балетна академия в град Варна. Хореограф е на множество театрални пиеси в Поморие и страната. Тя е и носител на Наградата за хореография в V||| Национален фестивал на любителските театри с международно участие - Каварна 2005 г.

 

Още в тази категория: « Театър

Log in

create an account