Събития

Театър "Българска армия" Представя

Детайли:

    • Кога: -
    • Къде: Читалище "Просвета 1888"
Каним Ви на "Арсеник и стари дантели"
  • Автор: Джоузеф Кесълринг
  • Режисьор: Борислав Чакринов
  • Сценография и костюми: Нина Пашова
  • С участието на: Гергана Данданова, Радосвета Василева, Асен Кобиларов, Тигран Торосян, Милен Миланов, Веселин Ранков, Мирослав Пашов, Иван Налбантов, Луизабел Николова, Симеон Дамянов, Александър Дойнов, Йордан Алексиев, Калин Иванов, Елена Иванова 

 "Арсеник и стари дантели" ни среща с известния театрален критик и страстен противник на брака - Мортимър Брустър. Той не може да устои на чара на красивата Илейн, както и на досадата да я изпраща всяка вечер, и и предлага брак. Но ... до насладата на медения месец така и не се стига. Причината се оказва доста неочаквано откритие.

В старата ракла, в дома на неговите лели - Аби и Марта, чиято богоугодна благотворителност е добре позната из целия град, Мортимър открива труп.

Обясненията на лелите му го докарват до пълно отчаяние. Оказва се, че това е 12-тата им жертва. С идеята да "облекчат живота им", Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния пансион, с чаша от позабравеното Бъзово вино, но ... придружено с лъжичка арсеник, половин лъжичка стрихнин и щипка цианит. Труповете закопавали в мазето, където в този момент Теди - брат на Мортимър "копаел поредния шлюз на Панамския канал". Фактът, че той смята себе си за президента Теди Рузвелт се допълва с появата на още по-безумния им трети брат - Джонатан, който има явни маниакални наклонности. 

И, когато към тези обстоятелства прибавим, че Брустър и годиницата му живеят в съседни къщи, разделени от едно ... гробище, ще си представите докъде стига криминалната пародия, която вече 77 години не слиза от световните сцени.

 

Галерия

Log in

create an account