Библиотека

Библиотека

Работно време:

  • Понеделник - петък: -
  • Почивен ден: събота и неделя
  • Телефон: 0596/22470
 
     Библиотеката при Народно Читалище "Просвета 1888" гр. Поморие съществува от самото основаване на Читалището през 1888 г. През годините библиотеката се превръща в желано и обичано място за жителите и гостите на града. Днеса тя разполага с 53 000 тома книжен фонд - художествена литература за деца и възрастни, справочна и научна литература на български, руски и английски език, периодични издания. Обособени са следните отдели:
  • Заемна за възрастни
  • Детски отдел
  • Справочен отдел
  • Читалня и Отдел Краезнание
     Включването на библиотеката към проект "Глобални библиотеки - България" през 2009 г. позволява разчупването на стереотипа на библиотечната дейност. Благодарение на този проект, днес библиотеката разполага с 9 компютъра, мултифункционално устройство /принтер, скенер, ксерокс/ и мултимедия, които са предоставени на ползвателите в Детски отдел и Читалня. Библиотеката дава библиотечно-библиографска информация на своите потребители чрез традиционни и електронни услуги, осигурява свободен Интернет достъп и подпомага достъпа до обществена информация. Използваният библиотечен софтуер позволява обработката, вписването и инвентирането на притежаваните и новопостъпили библиотечни единици, както и създаването и поддържането на Електронен каталог.
       Наред с извършването на чисто библиотечните и справочно-информационни услуги, в читалищната библиотека се обръща сериозно внимание на масовата работа с читателите, особено с децата. Ежегодните културни изяви са свързани с различни инициативи, посветени на книгата - открити уроци, викторини, творчески работилници, литературни и поетични вечери, представяне на книги, честване на бележити дати и годишнини, изложби и тематични кътове, литературни витрини. Библиотеката при НЧ "Просвета 1888" е един от първите инициатори и основатели на Националните поетични празници "Яворови дни" вече 59 години, в които се провеждат два национални конкурса: Рецитал-конкурс по творби на Яворов и Конкурс за поезия "От заник слънце озарени, алеят морски ширини..."
Всичко това способства за утвърждаване на библиотеката като обществен, информационен и културен център, осигуряващ равен достъп до всички.
Библиотеката при НЧ "Просвета 1888" - гр. Поморие има много свои приятели и почитатели от различни възрасти и с разнообразни интереси.
Ще се радваме да посрещнем и нови читатели.
 
Заповядайте!

 

View the embedded image gallery online at:
http://prosveta1888.com/library/306#sigProId4297d9573a

Още в тази категория: Правила »

Log in

create an account